Siirry sisältöön

Näin vältät kosteusvauriot ja suojaat kotisi

Salaojat ohjaavat kosteutta pois talosi sokkelista ja perustuksista sekä estävät kosteusvaurioita. Maanrakennusliike Laine Oy laittaa kotisi salaojat kuntoon muutamassa viikossa.

Huolettaako ajatus kodin kosteusvaurioista ja hometaloista? Syystäkin! On selvää, että kotisi sisäilma vaikuttaa suuresti omaan ja läheistesi terveyteen. Katon lisäksi salaojat ovat talosi tärkein suoja kosteutta vastaan. Hyvin toteutetulla salaojituksella voit suojata sekä talosi rakenteita että myyntiarvoa ja asuinturvallisuutta.

Ilmastonmuutos vaikuttaa myös kotisi kuntoon. Muuttuva sää ja aiempaa rankemmat sateet kohdistavat talosi sokkeliin enemmän kosteutta. Ilmastonmuutoksen myötä myös moni huolella rakennettu talo saattaa tarvita salaojaremontin, sillä tällaiseen määrään kosteutta ei ole rakennusvaiheessa voitu varautua. Salaojaremontin tarkoitus onkin pidentää talosi teknistä käyttöikää ja pitää rakenteet kuivana.

Miksi salaojaremontti kannattaa?

Sisäilmaongelmien lisäksi kosteusvauriot ovat hintavia. Niiden korjaaminen on salaojaremonttia kalliimpaa eikä vakuutus aina korvaa puutteellisen salaojituksen aiheuttamia vaurioita. Remontti myös nostaa talosi arvoa, sillä hyvin tehty remontti kestää vuosikymmeniä ja on vahvuus taloa myydessä.

Tiedät, että salaojasysteemisi ei toimi, jos sokkeli hilseilee tai on kostea. Toimimattomuuden voi myös huomata kellarin tunkkaisesta, kosteasta ja epämiellyttävästä hajusta. Remontin tarpeen arvioinnin voi jättää myös ammattilaisille:

Pyydä Maanrakennusliike Laine Oy ilmaiselle arviointikäynnille!

Salaojaremontteja tekevä Maanrakennusliike Laine tarjoaa aina ilmaisen arviointikäynnin jokaiselle asiakkaalleen. Arvioinnin perusteella he osaavat antaa luotettavan suosituksen tarvittavista toimista. Yrityksen ammattilaiset kertovat myös, jos salaojaremontti ei ole tarpeen, sillä turhaa remonttia ei tietenkään kannata tehdä.

“Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Maanrakennusliike Laineen kanssa. Projektit ovat sujuneet moitteettomasti ja ammattitaitoisesti. Suosittelemme heitä tulevaisuudessakin taloyhtiöille.” Teemu Kukko, Taloasema

Saat salaojaremontillesi aina urakkatarjouksen, ja työ kestää kohteesta riippuen noin 2–4 viikkoa. Voit sopia Laineen kanssa mahdollisista lisätöistä, kuten vanhan terassin purkamisesta pois remontin tieltä sekä uuden terassin rakentamisesta urakan jälkeen. Remontin yhteydessä on helppo tehdä myös muita muokkauksia, kuten hoitaa sadevesijärjestelmä kuntoon, uusia nurmikko tai tehdä pihalle kivetys.